View this site in : Frans Engels

Cambridge levert transportoplossingen in de VOEDING

06-12-2021

Cambridge levert transportoplossingen in de VOEDING

Caldic Techniek is uw verdeler van de hoogkwalitatieve producten van REXNORD. Recent heeft REXNORD de producten van CAMBRIDGE toegevoegd aan zijn reeds uitgebreide productgamma voor de voedings-industrie. 

Praktijkvoorbeelden:

Minder onderhoudskosten met DURAFLEX®EDGE

Een grote koekjesfabrikant leed een aanzienlijk financieel verlies door het frequente onderhoud aan de productielijn waar de koekjes van een glazuurlaag werden voorzien. De wekelijkse demontage van de mat om de opgehoopte suikerlaag te verwijderen, was namelijk een dure en tijdrovende bezigheid. Cambridge heeft hier de DURAFLEX® EDGE geleverd waarna deze problemen tot het verleden behoorden.

Oplossen van positioneerproblemen met PRECISION  ® :

Cambridge werd ook geraadpleegd door een andere bekende koekjesfabrikant die problemen had om twee delen van een koekje recht boven elkaar gepositioneerd te krijgen. Na deskundig onderzoek door het specialistenteam van Cambridge kwam naar voren dat de mat tijdens het koelingsproces oprekte waardoor de positionering van de koekjes verschoof. Om dit probleem te verhelpen heeft Cambridge een PRECISION mat geïnstalleerd met een vlakker draagvlak en een betere parallelle loop. Afgezien van het feit dat het probleem hiermee verholpen werd, is ook de levensduur na installatie van deze mat verdubbeld.

Minder afzettingen met de PacTitan  ® :

Bij een verwerkingsbedrijf voor zeevruchten deed zich een probleem voor waarbij de lijn met regelmaat stilgezet moest worden om delen van de mat te herstellen die enerzijds teveel rek vertoonden, en anderzijds om overmatige afzetting te verwijderen. Ook dit probleem heeft Cambridge weten te verhelpen, dit keer met de PacTitan® mat.

Met zijn zelfreinigende tandwielen en geklonken randen is deze mat de ideale oplossing voor deze applicatie.

Spiraalbanden en bochten

Breder, sneller en sterker dan om het even welke spiraalband. Deze gepatenteerde systemen zijn ontwikkeld om gebakken goederen, vleeswaren, vis, schaaldieren en versbereide goederen te verwerken en te transporteren. Ze zijn veelzijdig en perfect geschikt voor een breed scala aan lichte en zware toepassingen, waaronder verwarming, koeling, rijzen en bevriezen bij continue snelheden tot 76 meter per minuut.

Tandwielen

De op maat ontworpen en nauwkeurig geproduceerde tandwielen van Cambridge zijn in zes materialen beschikbaar voor hun transportbanden met positieve aandrijving. Specificaties en materiaal zijn afhankelijk van de applicatie en het type mat. Deze tandwielen zorgen voor een zachte loop, een correcte uitlijning en exacte synchronisatie.

Graag meer info  ?? Bekijk dan even de REXNORD-CAMBRIDGE brochure:

Je kunt ze downloaden door op de onderstaande foto te klikken.

  

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81