View this site in : Frans Engels

KOMP-ACT deze lineaire actuatoren halen hoge snelheden door de innovatieve stator-technologie.

22-09-2021

KOMP-ACT deze lineaire actuatoren halen hoge snelheden door de innovatieve stator-technologie.

Caldic Techniek Belgium presenteert u de buisvormige lineaire technologie van KOMP-ACT.

KOMP-ACT werd in 2018 opgericht door twee luchtvaart-ingenieurs en een universiteitsprofessor met een achtergrond in actuatoren.

KOMP-ACT, gevestigd in Zwitserland, ontwerpt energie-besparende, lichte en programmeerbare elektrische lineaire oplossingen die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in nieuwe en bestaande industriële machines voor een hogere output en met lagere operationele kosten.

KOMP-ACT’s  huidige productgamma bestaat uit twee lineaire actuators en twee lineaire motoren verkrijgbaar in verschillende slaglengtes, alsmede een direct drive parallelle grijper ontworpen om snel te integreren in vrijwel elke nieuwe of bestaande PLC-uitgeruste machine gebouwd voor verpakkingsmachines en assemblageautomatisering.

Om de complexiteit en dus de kosten verder te beperken, zijn onze actuatoren en grijpers programmeerbaar via een gebruiksvriendelijke webinterface, waarvoor geen software gedownload hoeft te worden en geen complexe codering of instellingen nodig zijn. De elektronische controller, die nodig is om de basis bewegingsparameters via de webinterface in te stellen, is ook ontworpen om twee actuatoren tegelijk te beheren.

De belangrijkste innovatie bij de actuatoren van KOMP-ACT is het gebruik van buisvormige lineaire bewegingstechnologie met een ijzeren kern stator in combinatie met permanente magneten, die een hogere krachtdichtheid en betere warmteafvoer biedt in vergelijking met ijzerloze technologie, waardoor hogere dynamische prestaties mogelijk worden.

Bovendien vermindert het gebruik van ijzeren kerntechnologie de hoeveelheid koper die nodig is om kracht te produceren, wat resulteert in een lagere ohmse weerstand en een hoge energie-efficiëntie als gevolg van lage vermogensverliezen (koperverliezen).

Al onze apparaten werken op 24 en 48 volt, wat de integratie in bestaande machines die op deze spanningen werken vergemakkelijkt.

Download hier de brochure en de datasheets.

Bekijk even de KOMP-ACT video  ( door op de foto te klikken / max 1 minuut)

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81